La Fundació Drissa engega un projecte educatiu de sostenibilitat agrària

Noticia via El Gerió

La Fundació Drissa, entitat gironina dedicada a la inserció laboral de persones amb un problema de salut mental, ha posat en marxa un projecte educatiu de sostenibilitat agrària i ambiental, amb l'objectiu de promoure el coneixement sobre l'alimentació sostenible, ecològica i de proximitat, en un context de clima canviant.

La iniciativa arrenca amb un programa d'activitats obert i adaptat a diferents col·lectius i que es duen a terme a la finca ecològica que la fundació té a Campllong (Gironès). L'objectiu és crear un centre de visitants per promoure l'alimentació sostenible.

L’activitat actual comença amb un recorregut per les parcel·les ecològiques de la finca, en què es donen a conèixer els processos sostenibles de producció dels cultius d'horta i fruita. “Expliquem les actuacions que fem per aconseguir una sostenibilitat agrària i ambiental, però també les que caldria desenvolupar, en general, per contribuir al benestar de la societat i la sostenibilitat ecològica”, diu Sílvia Torres, responsable de Biodrissa.

S'incideix en el coneixement del sòl, en les espècies i varietats d’horta i poma adaptades a les condicions, en la biodiversitat present i necessària dels camps, en els controls alternatius i respectuosos de plagues i malalties i en l’eficiència i gestió del reg, entre altres.

L'activitat es tanca amb un tast de pomes per donar a conèixer les aparences i els sabors, tant de les pomes que es cultiven a la finca de la fundació, com les varietats més importants produïdes a les comarques de Girona.

La Fundació Drissa és un dels productors ecològics de les comarques gironines. La seva finca abasta 11 hectàrees d’extensió, de les quals 4 són una zona boscosa, de roures i alzines, i la resta estan destinades al cultiu de fruiters, verdures i hortalisses de la temporada.

La producció d'horta està acreditada amb la certificació de producció ecològica CCPAE, que garanteix els processos de producció i cultius ecològics a Catalunya i Europa, les certificacions de qualitat ISO 9001, medioambiental 1400, i de venda de proximitat de productes agroalimentaris.

Els productes es transformen en un obrador propi, i es venen a les botigues degustació Biodrissa, marca de l'entitat per a la comercialització dels productes d’horta, amb dos punts de venda a Girona, un al Mercat municipal de Girona i un altre al cor al carrer Ciutadans.