El III Fòrum Catalan Food mostra el valor de la internacionalització

Noticia via Prodeca

El passat 6 de juny es va celebrar a Barcelona el III Fòrum Catalan Food, el gran esdeveniment comercial i de coneixement del sector agroalimentari català organitzat per Prodeca. 250 empreses i agents socials i econòmic del sector van participar al punt de trobada professional més important que se celebra a Catalunya per debatre temes de promoció i comercialització.

El Fòrum Catalan Food va tenir enguany com a eix temàtic el valor de la internacionalització i, a través de la visió de més de 20 experts internacionals, va oferir les claus de negoci per créixer transformant el volum en valor en mercats tant rellevants com Llatinoamèrica, el Regne Unit, Àsia, Àfrica o els Estats Units.

Cada bloc va estar moderat per representants de diverses entitats que treballen conjuntament amb Prodeca en la internacionalització de les empreses catalanes, com ACCIÓ, les delegacions del Govern de la Generalitat a l’exterior o les pròpies Antenes PRODECA, una xarxa de professionals en països estratègics amb experiència en el sector tant en l’àmbit català com del país de destinació. 

Les conferències van anar a càrrec d'experts en els mercats en qüestió, així com importadors i distribuïdors que treballen amb les empreses catalanes que s'hi volen fer un lloc i els mateixos productors catalans ja presents en alguns països. A través de taules rodones i presentacions, els assistents van poder valorar els reptes, oportunitats i possibilitats que ofereixen aquests mercats.

La jornada també es va plantejar com una oportunitat per fomentar el contacte entre els assistents. El dinar networking Àpats Catalunya va permetre a les empreses, agents del sector i ponents assistents estrènyer relacions en un format més distès. 

El III Fòrum Catalan Food va servir com a jornada inaugural del Catalan Food Business Forum, dues jornades de negocis B2B entre 80 productors catalans i 120 importadors internacionals.