El 5è Congrés d'Anàlisi Sensorial dels Aliments té lloc a Girona

Noticia via Diputació de Girona

Aquest dilluns s'ha inaugurat el 5è Congrés d'Anàlisi Sensorial dels Aliments, organitzat per l'Associació Espanyola de Professionals de l'Anàlisi Sensorial i l'Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries (IRTA), amb el suport de la Diputació de Girona. Aquest congrés té lloc a Girona entre el 19 i el 21 de juny.

Han donat la benvinguda als congressistes Anna Claret, representant del comitè organitzador (IRTA-AEPAS); Jordi Garcia, director científic de l'IRTA, i Jordi Camps, diputat, en funcions, de la Diputació de Girona.

El lema d'aquesta edició és «la mesura de l'immesurable». Amb aquest esdeveniment es pretén crear un fòrum d'intercanvi de coneixement i de debats col·laboratius entre l'acadèmia i la indústria, per aportar solucions innovadores i globals que donin resposta a reptes actuals complexos en l'àmbit de la ciència sensorial.

Les temàtiques del congrés giren entorn de la descripció i la caracterització de productes, les mesures implícites i explícites per a l'estudi del consumidor, la innovació i la gastronomia, la sostenibilitat, les ciències sensorials i els reptes de futur. Tot aquest contingut s'ofereix en forma de tallers, conferències, taules rodones i presentacions orals breus (oral-flash).

Pels organitzadors, aquest 5è Congrés brinda l'oportunitat de conèixer investigacions bàsiques i aplicades en anàlisi sensorial, i estudis de consumidors; a la vegada, facilita la interacció entre investigadors joves i sèniors per compartir i ampliar coneixements en l'àmbit de les ciències sensorials.

El diputat, en funcions, de la Diputació de Girona, Jordi Camps, en l'acte de benvinguda als participants al Congrés ha dit que: «la Diputació de Girona, a través del segell de qualitat agroalimentària "Girona Excel·lent", impulsa, fomenta i difon els productes agroalimentaris del nostre territori de la més alta qualitat», i ha explicat que la selecció dels productes que formen part d'aquest segell d'excel·lència es duu a terme mitjançant tastos a cegues, o «tastos sensorials», en què participen els millors cuiners, enòlegs i crítics gastronòmics.

Camps també ha dit que «el sector agroalimentari és un dels principals motors econòmics del nostre país, i congressos com el de l'Associació Espanyola de Professionals de l'Anàlisi Sensorial aporten coneixement aplicat perquè tant les empreses com el sector en conjunt, des de la producció agrícola, ramadera i aqüícola fins la indústria transformadora i el propi consumidor, siguin més competitius».

El Congrés de l'Associació Espanyola de Professionals de l'Anàlisi Sensorial té lloc fins al dimecres 21 de juny a Girona.

S'hi tracten les temàtiques següents:  

  1. Descripció i caracterització de productes: tècniques clàssiques i emergents.
  2. Mesures implícites i explícites per a l'estudi del consumidor.
  3. Innovació i gastronomia: desenvolupament de productes i de noves experiències.
  4. Sostenibilitat, les ciències sensorials i els reptes de futur.