La Diputació destaca l'increment de productes participants en la cinquena edició de Girona Excel·lent

Noticia via Girona Noticies

 

La Diputació de Girona ha presentat els guanyadors de la cinquena edició de Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària impulsat per la corporació per donar suport al sector de les comarques gironines. Aquest any s'han seleccionat 116 productes elaborats per 70 empreses de la demarcació, tot establint un rècord de productes presentats i amb una participació més elevada d'empreses que mai.

Els productes guanyadors tindran l'oportunitat d'utilitzar la marca Girona Excel·lent, així com gaudir d'avantatges en termes de promoció i difusió, formació i treball en xarxa empresarial. La presentació dels guanyadors va tenir lloc a la Diputació de Girona i va comptar amb la presència del president, en funcions, Miquel Noguer, i el diputat, en funcions, Jordi Camps.

La metodologia per valorar i seleccionar els productes guanyadors es va basar en tasts a cegues, on es van tenir en compte l'aspecte, l'aroma, el gust i l'harmonia dels productes de manera objectiva. Enguany, 43 tastadors van participar en aquest procés, dirigits per Salvador Garcia Arbós, Pep Nogué i Jordi Àvila.

Aquesta edició del concurs va introduir una nova categoria, la dels gelats, i va recuperar la categoria de galetes, mentre que el sector del peix es va incorporar a les conserves i semiconserves. En total, hi va haver 14 categories de productes participants, com ara aigües minerals, arrossos, begudes locals, cafès i herbes remeieres, entre altres.

La presentació dels guanyadors va ser un moment per destacar el paper dels tastadors, que amb el seu coneixement i expertesa, determinen la qualitat i el nivell dels productes participants. A més, es va subratllar el compromís de les empreses agroalimentàries de les comarques gironines per incorporar el distintiu de Girona Excel·lent als seus productes, ja que aquest els proporciona una plataforma de difusió i un espai de formació empresarial per aconseguir el seu creixement.

La cerimònia de lliurament dels guardons d'aquesta cinquena edició està prevista per al dimarts 11 de juliol, al Mas Marroch de Vilablareix.