Una de les noves sales del VINSEUM escenari del tast del 58è Concurs Tastavins DO Penedès

L’Acadèmia Tastavins Penedès segueix enfortint el panel de tastadors divers i altament professional

Els guanyadors es donaran a conèixer el 17 de maig

El certamen organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès i amb el suport tècnic de la DO Penedès i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, ha triat un nou espai per a portar a terme el tast. Una de les noves sales del VINSEUM ha acollit la trentena de professionals que han configurat el panel entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i responsables de compres de botigues especialitzades i gran consum. Una selecció molt acurada per permetre una valoració altament professional i diversa. Els guanyadors es donaran a conèixer el 17 de maig a l’Auditori de Vilafranca del Penedès i es podrà seguir en directe per Penedes TV. 

Els vins Penedès es posen a prova
El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, ha donat la benvinguda al panel de tastadors de la 58a edició del concurs, posant èmfasi en el potencial dels vins del Penedès: “Per l’Acadèmia, celebrar una edició més d’aquest concurs és sinònim que el nostre territori continua treballant i defensant el patrimoni vitivinícola per oferir-nos vins de gran nivell”. Per la seva banda, el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha destacat la importància de seguir “retrobant-nos en esdeveniments com aquest, per continuar treballant i divulgant la gran qualitat dels vins que s’elaboren al Penedès”.
 
El tast ha tingut lloc a una de les noves sales del VINSEUM –que inaugurarà la primera fase de la seva remodelació en pocs dies, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. Com en les darreres edicions, l’Acadèmia Tastavins Penedès ha volgut ser molt curosa a l’hora de triar els membres del panel de tastadors per fer-lo fortament professional i divers. Enguany hi ha participat una trentena de persones –sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i responsables de compres de botigues especialitzades i de gran consum. Un fet que permet enriquir les puntuacions ja que la diversitat del panel permet valorar les mostres des de diversos punts de vista dins del sector vinícola. 
 
Tots els membres han coincidit en destacar el gran potencial del Penedès i en l’alt nivell de les mostres que s’hi han tastat. El panel ha tastat les mostres a cegues i en un format organitzat a partir de 7 categories diferents de vins: blanc, blanc criança, rosat, negre, negre criança, Clàssic Penedès i xarel·lo.   
 
L’entrega de premis, en directe per Penedès TV
Els guanyadors es donaran a conèixer el proper 17 de maig a les vuit del vespre. Serà en un acte d’entrega de premis que tindrà lloc a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, com en les darreres edicions, presentat per la periodista de RAC1, Maria Xinxó. A l’acte hi assistiran els cellers guardonats i es podrà seguir en directe per Penedès TV.