La restauració gironina fa el cim!

Noticia via Diari de Girona

El Museu Marítim de Barcelona va acollir la setmana passada l’acte en què la firma Royal Bliss va fer lliurament de les plaques als 140 restaurants catalans recomanats a la guia Michelin d’Espanya i Portugal 2023. 38 establiments es troben situats a les comarques gironines. Sempre són d’agrair aquests guadons, que volen posar de relleu el paper dinamitzador, econòmci i turístic. També són un referent als fogons que marquen les pautes gastronòmiques dels nostres més admirats i aclamats emprenedors. Ara bé, crec que aquesta prestigiosa entitat és una mica «garrepa» a l’hora de repartir diplomes i honors. A les comarques gironines passen gairebé d’un miler els restaurants amb una àmplia proposta que reflecteix el magnífic mapa gastronòmic i culinari. Per un servidor seria «missió impossible» establir un rànquing dels millors, perquè totes les propostes reivindiquen i aposten per productes autòctons i de proximitat.

Les meves escapades dominicals m’han permès descobrir molts restaurants, no pocs, amagats al bell mig de boscos o a peu del Mare Nostrum que reivindiquen l’autenticitat dels ingredients locals, és a dir, les matèries primeres i de proximitat. I un altre concepte a tenir molt en compte, a la gran majoria d’aquests restaurants la relació preu - qualitat no pot ser més assequible.

Conclusió: gaudim d’uns professionals de la restauració que no solament han arribat al cim de les receptes que prestigien al país, és que són senzillament insuperables!