El Tren Granota enceta una nova temporada

L’emblemàtic vehicle, que circula entre Les Planes i les estacions de Sabadell i Terrassa, estarà en funcionament fins al mes de desembre.

El Tren Granota forma part de l’oferta de transports turístics que, sota la marca genèrica de Turistren, es gestiona des d’FGC Turisme.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) posa en marxa, una temporada més, el servei de la línia Barcelona-Vallès: el tren històric UT-400, conegut popularment com el Tren Granota, el qual forma part de l’oferta de trens turístics de Turistren. Aquest tren va ser declarat l’any 2023 Bé Cultural d’Interès General pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

​​El tren, que aquesta temporada va fer la primera circulació el passat 7 d’abril, oferirà servei els següents sis diumenges de 2024: 5 de maig, 2 de juny, 22 de setembre, 6 d'octubre, 3 de novembre i 1 de desembre. Trobareu tota la informació sobre els horaris aquí. A cada viatge, el tren s’aturarà a totes les estacions intermèdies, on els viatgers podran pujar i baixar del vehicle.

Per accedir al Tren Granota cal un bitllet integrat o bé un títol propi d’FGC. La zona tarifaria varia segons l’estació d’origen i de destí. Més informació sobre les tarifes al següent enllaç.

Una mirada al passat

El Tren Granota és un homenatge a totes aquelles persones treballadores que van posar el seu granet de sorra per construir, en plena postguerra, un nou tipus de vehicle que va estar en circulació durant més de 50 anys. 

El seu nom popular ve del seu característic color verd i els seus grans fars a la part frontal del tren, que recorden a una granota. Actualment, el Tren Granota, que es va posar en marxa per primera vegada l’any 1944, representa una joia històrica a Catalunya i posa en valor el patrimoni ferroviari català.

Activitats al territori

Al llarg del recorregut del Tren Granota es poden visitar les següents propostes ubicades al Vallès Occidental:

  1. L’estació Modernista de Les Planes, construïda l'any 1916, s'ubica a Collserola i ha recuperat el seu aspecte original gràcies a una restauració. Es caracteritza per l'estil modernista tardà i el seu context de creació de ciutats jardí.
  2. L’estació Modernista de Sant Quirze del Vallès: Situada a la població de Sant Quirze del Vallès, va ser inaugurada l’any 1922 quan es va obrir el tram entre Sant Cugat Centre i Sabadell-Estació.
  3. Les poblacions de Terrassa, Rubí i Sabadell: Amb un gran patrimoni cultural i amb espais naturals que permeten gaudir de la tranquil·litat.
  4. El Parc Natural de la Serra de Collserola, amb més de 8.000 hectàrees de superfície, es presenta com la zona verda amb més extensió de l’àrea metropolitana de Barcelona. Es tracta d’un indret ideal per descobrir tot passejant, fent excursions o rutes a peu o en bicicleta. 
  5. El Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa: Situat en un impressionant edifici industrial modernista de Terrassa, proposa un recorregut pel patrimoni industrial i la ciència a través d’una col·lecció excepcional d'objectes relacionats amb el passat industrial i uns espais expositius adaptats al públic familiar. “La fàbrica tèxtil” és l'exposició estrella del Museu, que posa de manifest el procés productiu de la llana a través dels espais de l'antiga fàbrica Vapor Aymerich, Amat i Jover, construïda l’any 1907, i que actualment és la seu del Museu.

Per a més informació podeu consultar el dossier de premsa dels trens turístics d’FGC Turisme.